Portfolio Product Concepten

De opdracht

In de schoolopdracht Product Concepten werk ik in groepsverband aan een productontwerp voor de doelgroep de “youngsters” (55+). Aangezien deze groep vermogend is, maar nog onvoldoende bediend wordt is het van belang goed onderzoek te doen naar hun behoeften.

Aanpak

Om goed te achterhalen wat de behoeften van de youngsters zijn heb ik in teamverband zowel desk research gedaan als een youngster (Soek Zwamborn – zie foto) geïnterviewd. Hieruit is gebleken dat deze groep mensen van reizen en sportieve activiteiten houdt, zo zetten zij graag hun tentje op aan een hoge bergtop. Hiernaast hechten zij waarde aan kwalitatieve producten van bewezen merken die al een langere tijd bestaan.
Uit de schetsfase die op dit onderzoek volgde zijn drie concepten gekomen, waarmee je met behulp van een filter op veilige wijze uit iedere beek kan drinken. Dit hebben wij gedaan voor het outdoormerk Stanley (1913) en zo op basis hiervan hebben wij het meest functionele concept gekozen en dat aangepast is op de vormgeving van Stanley. Hier hebben wij door middel van het materiaalgebruik een luxe touch aan gegeven die “built for life” uitstraalt.
Schermafbeelding 2017-07-17 om 8.40.05 PM
JUIST FLUTE